Scroll Top
A total interior renovation provides a sense of grandeur
Total Interior Renovation
A profound sense of grandeur

The moment you step into this North Shore residence, a profound sense of grandeur unfolds. The expansive, double-entry foyer sets the tone for the entire home. The ground floor is adorned with stunning bespoke Versailles parquetry timber flooring, seamlessly transitioning up the impressive curved staircase to generous wide plank flooring upstairs—custom stained to match, a testament to meticulous attention to detail. Crafting stair details and balustrade design, especially with curves, presents challenges, but our team of experts effortlessly turned them into a visual masterpiece.

Every room in this home underwent careful consideration and detailed design, resulting in a cohesive, well-planned, effortless flow with beautiful detailing. Nearly every element, from design to finish, is custom-tailored to our specifications.

The powder room is a showcase of organic, hand-crafted elements. Marmorino walls (a Venetian plaster finish), meet Calacatta Viola marble, a mulberry ceramic basin, soft lighting, bronze mirrors, and tapware to create a unique and inviting experience for guests.

The main bedroom, walk-through robe, and ensuite exude undeniable luxury. Concealed behind double entry doors is a tranquil, private, child-free zone featuring extensive custom-designed joinery, a vanity table, and motorised curtains expertly housed in a hidden recess. The ensuite, generously proportioned with curves and fluted details, is adorned with timeless, high-end Calacatta Oro marble, a freestanding bath, brass tapware, arched cabinets, and beautiful lighting, creating a serene atmosphere for parental indulgence.

Four other bathrooms, designed with common elements, cater to the energetic nature of the boys who use them. Each space features a captivating combination of deep blue, soft grey, white, brass, and timber tones, ensuring longevity in both aesthetics and functionality as the boys grow.

Custom joinery flows seamlessly throughout the home, marrying beauty with practicality. The spacious kitchen and butler’s pantry, along with the mudroom/laundry and an additional bonus laundry upstairs, have been meticulously designed to meet every storage need, leaving ample room for future use.

In the living room, our bespoke joinery introduces a stunning Taj Mahal quartzite slab encasing a landscape-style gas fireplace. Our clients are looking forward to highlighting their personal treasures on the shelves and enjoying this room for family TV viewing.

Our renovation has unequivocally transformed this home, leaving our clients absolutely delighted. They now have a custom-designed, luxurious home that seamlessly caters to all their needs, promising many years of living, entertaining and enjoyment. This transformed home stands as a striking testament to the Brindabella team’s unwavering commitment to quality, impeccable craftsmanship, and thoughtful practicality in every aspect.

Designed

Designed by Brindabella with Inspired Interiors by Robyn Coté and Margot Klockmann.

Built

Renovated by Brindabella.

Contact
Contact Us
Preferred method of contact *
reCAPTCHA